Konsten att vara människa

Maskulint eller feminint?
Maskulint eller feminint, två ord som har en tendens att återkomma lite överallt på sociala medier och olika forum på nätet. Det är mycket diskussioner hur vida något anses vara "fel" när motsatta könet väljer att gå emot normen som vi har i samhället. Det blir otroliga reaktioner och diskussioner om detta och man hoppar gärna på denna person om man får chansen genom att skriva hatiska och negativa kommentarer som rör ens egna åsikt. 
 
Genom generationer så har exempelvis alltid kvinnan varit den som använt sig av "Make Up" för att få till den där snygga looken som "alla" män vill åt hos en kvinna. De ägnar massor av tid framför spegeln varje dag, klär gärna upp sig lite extra om dagarna och är generellt mer måna om sitt utseende än vad männen genom tiderna varit. Så har det alltid sätt ut och det är inget man reflekterar speciellt mycket över, utan det är lika självklart för dem som att man borstar tänderna två gånger om dagen. 
 
 
Dessa saker anses vara en del av det som ingår i det feminina och som kvinnorna gör för att känna sig snygga, pigga, fräscha, attraktiva och för att ibland öka sitt självförtroende. Men också för att man har ett brinnande intresse för smink och kosmetika, man tycker helt enkelt att det är extremt kul att få sminka sitt ansikte ut efter vad man själv anser är snyggt och som tilltalar en själv. Inget konstigt i det enligt mig personligen,
 
Idag lever vi i en tid som ser rätt annorlunda ut än tidigare. Där vissa män i vårt samhälle idag får minst lika intresserade om sitt utseende och hur dem går klädda på stan bland andra människor. Där männen ägnar extremt mycket tid framför spegeln för att få till den perfekta frisyren innan man tar sig vidare mot arbetet eller festen. Detta är möjligtvis inget som man reflekterar över, samhället är nog rätt van vid att det faktiskt är så som det ser ut idag. 
 
Men nu till syftet med denna text och som fått mina funderingar att snurra. Om vi går i en butik på stan som säljer både dam och herr prylar så är det inte direkt så att man vanligtvis funderar på vilken avdelning man tillhör. Man går ganska direkt till rätt ställe, utan att man reflekterar över det. 
 
Men om man som man idag söker smink och kosmetika så hittar man inte detta på avdelningen för män, utan man måste då som man söka sig till den kvinnliga sidan där dessa produkter står fint uppradat på hyllan för att hitta det man söker. 
 
Det är här som mina funderingar väcks till liv, varför står dessa saker på den kvinnliga sidan och vad är det som gör att man definierar smink och kosmetika som något kvinnligt eller feminint. Det kan väl inte bara vara så att man bara antar att det är mest kvinnor i vårt samhälle som använder sig utav det och av den anledningen ansett att det tillhör damavdelningen.  
 
För det finns faktiskt män som idag sminkar sig dagligen för att få en fräschare "look" och för att öka sitt självförtroende ute bland övriga människor. Man använder kanske inte allt smink som finns på marknaden, men delar av det och det är just denna biten som väcker så mycket reaktioner och hatiska kommentarer runt omkring oss. 
 
Att en man sminkar sig är något som anses vara fel och otroligt konstigt. Man anser bara att det är homosexuella män som sminkar sig, så att en heterosexuell man använder sig av smink gör att han automatiskt blir homosexuell, efter som smink återigen anses vara något som tillhör den kvinnliga sidan enligt samhället och alla homosexuella killar är feminina därav är alla män som sminkar sig definitivt bögar . . . Eller vad är det man går efter? 
 
 
Oavsett vad som är det dags att man som enskild individ börjar ta sig en funderare på om man inte bör ändra sin syn på vad som är kvinnligt respektive manligt och kanske börja ha en mer könsneutral syn på saker och framförallt sluta lägga sådan stor vikt i vad andra väljer att göra och hur vida det är manligt eller kvinnligt eller inte. 
 
Det är definitivt tid för att förändra normen som vi lever efter idag gällande denna biten, lära sig att leva sitt egna liv utan att lägga vikt i någon annans. Låt de män som vill sminka sig göra detta i fred och tvärtom. Stå på dig och försvara andra när du har att det diskuteras om hur vida något hör ihop med det biologiska könet man bär omkring på eller inte och uppmuntra framförallt de som går emot normen till att fortsätta göra detta, för de är tack vare dem som normen i slutändan kommer förändras. 
 
Vårt samhälle lägger alldeles för stor vikt i att para ihop saker med det biologiska könet istället för att fokusera på att ha en mer könsneutral syn på allt. Det existerar också personer som inte känner sig som varken man eller kvinna och genom denna skeva syn kan människor orsaka att dessa utsatta personer utsätts för en extrem på frestelse på hens psykiska hälsa och det vill man helst undvika.
 
Detta var en av de få sakerna som snurrar i mitt huvud och som rör denna biten, inlägget skulle kunna vara enormt mycket längre än så här. Men jag väljer att avstå att skriva mer om detta och hoppas att ni förstår vart jag vill komma.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress