Konsten att vara människa

Tänk på uppfostran blivande föräldrar.
Bilar, sport, action och den blåa färgen eller Barbie, hästar, romantik och den rosa färgen. Listan kan göras mycket längre än så, men ju längre listan görs desto mer irriterad blir man på hur samhället valt att signalera könsuppdelningen som tydligt fortfarande visar sin existens i samhället när man lägger en anblick på de barn som man stöter på om dagarna.
 
 
Det börjar i stort sätt redan vid födseln, så fort man fått reda på kön så startar processen. Kläder inhandlas i "rätt färg", även väggarna målas ibland i samma färg och diverse andra nödvändiga saker inhandlas. Även detta oftast i färger som passar könet. Men det slutar inte riktigt där för man har oftast anhöriga som gärna vill komma och hälsa på det nya underverket och tillskottet till familjen. Oftast ges en välkomstpresent i samband med detta. Som möjligtvis kan tänkas vara inslaget i antingen rosa eller blått presentpapper av kassörskan man handlat av och i paketet ligger något som också är passande till könet. Första tiden kan man väll på något vis acceptera detta, då barnet själv inte kan anpassa sitt liv eller tycka till om det som sker omkring hen.
 
Men det tar inte slut där, som alla andra så blir barn äldre och mer självständiga. Dem börjar forma sin egna personlighet, intressen och gör sig redo för sin kommande framtid. Vid denna tidpunkt i deras liv är dem som mest mottagliga för vad deras omgivning anser och tycker om vad som är rätt respektive fel. Något som man som vuxen bör tänka sig för när man lägger sin åsikt bland barn i denna ålder av den enkla anledningen att det kan rubba individens självbild och identitet.
 
Vid denna ålder så börjar barnen leka och det är inte allt för ovanligt att dem redan när intresse vaknar till liv tilldelats leksaker som man som förälder anser vara rätt leksaker för könet. Pojkar ska enligt regel leka med bilar medans flickor ska leka med dockor. Men vad är det som säger att bara för man är pojke så tycker man automatiskt om att leka med bilar, det kan mycket gärna vara så att ens barn hellre leker med dockor och andra "flickiga" saker för att dem själva finner en stimulans, ett välbefinnande och vad tros kunna hända om det nu möjligen skulle vara så att ens son väljer dockor framför bilar och andra action saker.
Snoppen skulle definitivt inte trilla av och förvandla sig själv till en vagina.
 
Fokusering bör läggas på att man istället som förälder bekräftar beteende. Det är främst det som har sin betydande roll för barnens framtid inte vilken färg hen har på kläderna eller vad hen väljer att leka med om dagarna.
För genom att påpeka och fokusera på utseende så påverkar vi omedvetet barnens psykiska hälsa på ett negativt sätt, något som kan få sina konsekvenser längre fram i livet och ingen förälder vill att ens barn ska behöva gå omkring och må psykisk dåligt.
 
Ett barn är ett barn och ska få experimentera och testa sig fram om dagarna utan att få en massa moralpredikan om huruvida något är rätt eller fel.
Vill ens son bära en prinsessklänning som är hans favorit så låt han bära den eller vill dottern leka med actionman figurer låt henne göra det. För den största glädjen måste väl ändå finnas i att se ens barn lycklig med ett gott leende om läpparna.
 
Din son kommer fortfarande vara din egna prins trots att han aktivt väljer att gå omkring i en prinsessklänning, han kommer fortfarande vara din son även fast han går klädd i rosa och din dotter kommer alltid vara din lilla prinsessa trots att hon går klädd i blått eller som Spindelmannen.
Låt barn få vara barn och leka i fred med saker som får dem att må bra.
 
Välj kläder som du som förälder anser att ditt barn ska gå klädd i tills den dagen då hen själv kan vara med och bestämma. Men försök avstå i från att gå efter den moralpredikan som råder i samhället. Var istället en av dem som vågar gå emot strömmen genom att klä din son i en snygg rosa tröja eller den coola morsan som aktivt väljer att köpa en docka till din son för att du vet med dig att han älskar dockor.
 
 
För det är faktiskt så att det är vi vuxna människor som genom århundraden kategoriserat pojke respektive flicka i olika spalter av den anledningen att man är född med två olika kön. 
Mycket av oro till att ens barn skulle tappa sin grundtrygghet i sig själv och förvirrad, genom att inte tydligt veta sitt kön. Men grundtryggheten ligger hos dig som förälder. Är du trygg i dig själv och dina värderingar speglas detta av till ditt barn och genom att ha äldre män eller kvinnor runt omkring din son eller dotter så kommer hen inte känna någon förvirring kring vilket kön hen tillhör.
 
Släpp fokuseringen kring könet, vi är alla av samma skrot och korn oavsett vad vi har mellan benen och det är inte det som gör oss till de personer vi blir utan våra upplevelser genom åren och den uppfostran vi blir upplärda efter. 
Det finns inget rätt eller fel i vårt samhälle, det är bara som man valt att framställa det och anledningen till dessa idiotiska riktlinjer.
 
 
Jag har inga barn just idag, men den tiden då det kommer så kommer jag vara en av dem som tänker gå emot dessa riktlinjer och försöka könsneutralisera allt så mycket som möjligt från allra första stund och istället titta utifrån mitt barns perspektiv. För så länge som hen är lycklig så kommer jag vara lycklig och jag kommer stötta hen oavsett vad som sker under tiden som hinner passera oss tillsammans.
Detta har absolut ingenting med min personliga läggning att göra utan har med min personliga åsikt kring könsuppdelningen i dagens samhälle att göra.
Vilka är med mig?