Konsten att vara människa

Bort med bollarna!

Män har sedan länge tillbaka haft svårt att bemöta kvinnor på ett respektfullt och acceptabelt sätt.

År 2017 så återstår fortfarande samma problem i samhället. Konsekvenser av detta innebär att vi andra män som står utanför detta dras under samma kam som er andra svinaktiga. Vilket gör att ni män bör tänka till en extra gång innan ni gör er handling. För vi borde ha kommit längre än såhär i vårt samhälle. 

Alla män är inte likadana. Det finns de männen som behandlar kvinnorna på ett kärleksfullt och respektfullt sätt. Så alla män bör definitivt inte dras över en och samma karm. Skulle jag göra detta så skulle det innebära att jag smutskastade varenda man i samhället. Inklusive mig själv.

Idag kan man läsa olika debatter och nyheter om hur män på ett nedvärderande sätt valt att agera mot kvinnor. Vilket gör att man blir påmind om hur korkade vissa män egentligen är. Kvinnor är inga objekt och ett nej är ett nej första gången kvinnan uttrycker detta. Dessutom utesätter dessa män oss andra oskyldiga män för övergrepp då dem drar ner oss i samma träsk, något som absolut inte känns accepterande.

Accepterande eller inte det bör definitivt fortsätta kämpas för kvinnans rättigheter för att slutligen råda bot på mäns agerande och skeva kvinnosyn. Man kan tycka att vi nu lever så pass långt fram i tiden att detta inte bör vara nödvändigt.

Jag personligen tycker det. Vi borde redan vara där och hittat en lösning på problemet. Men verkligheten är inte där ännu. Mycket låter fint teoritiskt, men fungerar inte i praktiken. 

Det krävs fortfarande en daglig strid för kvinnans rätt och för att män någongång ska förstå vikten och innebörden i att behandla kvinnan rätt och sluta bete sig som kåta odjur.  

Det sker allt för ofta våldtäkter, sexuella övergrepp, misshandel och andra hemska handlingar i samhället. Något som vi inte längre kan blunda åt, vi kan heller inte längre förneka att det majoriteten av gångerna rör sig om en manlig gärningsman.

Något som bevisar att vi fortfarande har otroligt mycket att jobba på innan vi kan anses nöjda. Om vi nu någonsin kommer hamna där. Jag vill åtminstonde tro på det.

Kvinnor bör definitivt fortsätta våga anmäla det övergrepp som dem utsätts för så att gärningsmännen kan få sig ett ordentligt straff och kanske börja tänka om kring sin syn gentemot kvinnor och acceptera kvinnorna.

Samhället bör ser över straffen och strama åt dessa, då allt för många män får ett alldeles för milt straff. Dem har trots allt förstört kvinnans liv. Bort med bollarna.

Att anmäla ett brott inom detta område kräver inte bara en stor dos mod från kvinnan utan också ett enormt tålamod och kan tära enormt psykisk på offret. Något som bör tas med i domstolsbeslutet. 

Så min personliga uppmaning till er svinaktiga män ute i samhället är att ni bör börja tänka om kring ert beteende om ni inte redan har gjort detta.

Det är respektlöst mot framförallt kvinnorna att agera och bete er på detta sätt. Men också mot oss andra män. Då ni faktiskt smutsar ner det manliga könet.

Slutsatsen blir att vi  fortfarande är långt i från klara när det kommer till kvinnans rättigheter och egenrätt till sin kropp. Framförallt när det kommer till den biten som rör offentligheten.

Till alla kvinnor vill jag bara säga: fortsätt att anmäla brott, fortsätt er kamp för era rättigheter!

Personligen backar jag upp er till hundratio procent och jag vet att många fler män är på er sida. Alla män är inte svin eller äckeln. Utan kan bete sig som normala människor och skilja på vad som är rätt och fel. Men jag har full förståelse kring hur ni måste vara på er vakt och generallisera männen. Det är för er egna säkerhet. 

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress