Konsten att vara människa

Ett lyckligt förhållande hänger på er själva.
 
Många strävar efter att hitta en person som orsakar att det pirrar till lite extra i magen varje gång man tänker på personen. Att ha någon att vakna upp tillsammans innan man beger sig iväg till sina enskilda sysslor, att ha någon att mysa med framför soffan och som spontant kommer och berör en när man står och kanske lagar en bit mat som man tillsammans sedan ska sitta ned och äta med ett gott glas vin till.
För det är trots allt så att en människa inte är skapt för att leva ensam utan behöver den närhet och kärlek som man får utav att ingå i en relation och som visat sig vara något som till större delen påverkar oss positivt.
 
Men en relation är inte något som sköter sig själv och som automatiskt gör att den påverkar oss positivt, bara för att vi har någon vi älskar eller lever tillsammans med, den kräver ständig omsorg och relationen i sig kräver en kärlek i sig för att bevara sig och växa sig starkare mellan dig och din partner, Anstränger man sig inte är det lätt att förhållandet tenderar till att dö ut vilket i sin tur leder till att man glider i från varandra och en separation är ett faktum.
 
Det finns dock små enkla steg till en lycklig och sund relation som kan innebära att man antingen hinner rädda sitt förhållande innan separationen infinner sig eller att man aldrig behöver känna på en separation. Utan istället får leva ett lyckligt och harmoniskt liv tillsammans med den partnern man alltid älskat. Men oavsett vad så anser jag personligen ändå att dessa punkter är de allra viktigaste när det kommer till en relation och som är grundpelarna till ett lyckligt förhållande.
 
 1. KOMMUNIKATION
  Oavsett vad det gäller så är det alltid otroligt viktigt att involvera sin partner i sitt liv, för att inte riskera att hamna i träsket där förlitan börjar hamna på spel. Berätta vad som försiggår i ditt huvud och låt hen få komma med sina åsikter och förslag, tillsammans löser man det mesta och det som inte löser sig går man igenom tillsammans, för tillsammans är man alltid starkast.

  Något annat som också är viktigt är att samtala kring saker som ni är oense om, det är ingen idé att gå omkring och vara små sura på varandra bara för att man anser att den ena har rätt eller fel. Det ni har tillsammans är mycket finare än dessa otrevligheter.
  Här gäller tre saker; Lyhördhet - Respekt - Empati.

  Men framförallt våga gräla och diskutera saker, att gräla är otroligt viktigt hur konstigt det är låter. Ett gräl för er närmare tillsammans och visar på att ni vågar vara er själva inför varandra.

  Enkel sammanfattning, prata om precis allt mellan himmel och jord och ni får ett fint förhållande som innebär en fin samhörighet.

 2. STIMULANS & BEVARA
  Ta vara på er relation och uppfyll varandras behov dagligen genom att sätta er ned och samtala om vilka olika behov ni har som gör att ni känner er hörda, avslappnad  och tillfredsställda. Efter detta handlar det om att ge och ta och se till att vardera behov  uppfylls på en behaglig och tillräcklig nivå. Resultatet blir att ni känner en tillit, trygghet  och får en tätare kontakt i er relation.

  En för mig personligen viktigt del till att få ett lycklig förhållande är att ha kul tillsammans. Hitta på saker som att åka iväg, aktiviteter, gemensamma intressen eller liknande. Detta ger en extremt fin och tight relation som par men också som nära vänner. Något som jag tror gör att ens förhållande håller längre.

  Ta er tid att bara sitta ner tillsammans, utan sociala medier och telefon. Sätt på musik, tänd ljus och sätt på en kanna te och njut tillsammans av varandras närvaro.  Ett perfekt sätt att varva ner och reflektera över dagen som varit innan ni går till sängs för natten.

  Visa att du ser din partner varje dag och att du uppskattar att ha hen i ditt liv och allt hen gör för dig.

 3. SEXUELLT UMGÄNGE
  Ta på varandra när ni får chansen, står din partner i köket och lagar mat gå förbi hen och smek en hand över ryggen eller rumpan. Alternativt ge en puss i nacken. Beröring är otroligt viktigt för att få ett förhållande att fungera.

  kyss och kramas mycket och visa er kärlek till varandra av den enkla anledningen att detta ger en stabil och trygg relation. Kyssar har en avslappnande effekt på oss människor då den frigör olika hormoner i vår kropp.

  Sov nakna tillsammans om nätterna, en otrolig mysig stund tillsammans som ger närhet på en helt annan nivå.

  Sen har vi själva sexet, som absolut är en relativt viktig del till ett lyckligt förhållande. Men som varje relation får samtala sig kring hur ofta dem anser man bör ha sex. Denna biten är viktig och som resulterar i samhörighet. Men sakerna ovanför har stor betydelse på hur sexet blir.

 4. MÅLMEDVETENHET
  Diskutera kring er mål i livet. Om ni båda vill ha barn eller ingå äktenskap. Vad ni drömmer om eller liknande saker. För det är otroligt viktigt att ha samtalat kring dessa saker och hittat en kompromiss som fungerar innan man ingår ett förhållande med någon. Så att man slipper chocken som kan komma senare när man inser att man vill olika i livet.

  Vad skulle du kunna leva utan och vad skulle du vara beredd på att göra för den andra för att ni ska kunna fungera tillsammans?

 5. JÄMSTÄLLDHET
  Dela på hushållssysslorna hemma, det är inte meningen att den ena ska göra allt och den andra inget. Här finns det två alternativ på hur man kan välja att dela upp allt.

  • Den ena personen lagar middag medans den andra diskar eller att den ena personen städar och den andra tvättar och diskar.

  • Ni delar upp matlagningen så att det blir lika och gör jobbar tillsammans som ett team när det kommer till övriga hushållssysslor i hemmet men även utanför.

   Här gäller det att sätta gränser och gå varandra till mötes och tillsammans komma fram till en lösning på fördelningen.
   _________________________________________________________________________

  Följer ni dessa råd, så har ni stora förutsättningar till att få ett lyckligt och långvarigt förhållande, som kommer hålla livet ut. Det handlar enbart om er själva och om ni är villiga att dagligen anstränga er till att lösa de konflikter och motgångar som kan komma att uppstå längs vägen.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress