Konsten att vara människa

Hör ej hemma på sociala medier.

Det är mer ofta än sällan som man på sociala medier idag får se kommentarer som man personligen tycker borde lämnas utanför, så om man känner sig tvungen att hoppa in i en diskussion som man inte har någon koppling till eller aning om vad det gäller. Så bör man tänka en extra gång på hur man uttrycker sig och se till sig själv om varför man har ett behov att kommentera negativt på något som man inte har någon djupare koppling till och som mest troligt inte har något med dig att göra.

Man väljer helt enkelt ut en kommentar som man känner sig provocerad av, dyker in mitt in i den pågående diskussionen och försvarar den personen man håller med och börjar agera på ett hatfullt sätt och missbrukar ämnen som dessa två och går i attack mot motståndaren bakom en annan skärm. 

Jag har själv personligen fått en del meddelande där framförallt kvinnor kallat mig för tex kvinnohatare och där jag fått försvara mig och förklara mig. Vilket i slutändan visar att de som valt att kommentera missförstått budskapet eller vart jag ville komma med det jag skrivit, av den anledningen att dem saknar tillräckligt med vetskap och aktivt väljer att gå till attack på detta sätt istället för att fråga och invänta svar. 

Det känns verkligen som folket i samhället vi lever i missbrukar dessa två ord extremt mycket, att man tar till dem så fort man är oenig om något eller inte vet något bättre att skriva när man hoppar in i en diskussion för att exempel försvara någon annan och dennas åsikt. För att man själv möjligtvis håller med om den. 

Men låt oss klargöra en sak, så att vi tillsammans kan råda bot på detta en gång för alla och utesluta dessa i framtida kommentarer och konversationer där man inte delar samma personliga åsikter. Feminism och kvinnohatare har ingenting med åsikter att göra och framförallt inte i sammanhang där man som individ aktivt väljer att delta i en dispyt och konversation där folk är oeniga om vissa saker och grälar, enligt mitt tycke. Dem hör hemma i ett helt annat sammanhang och syfte, vilket betyder att dem inte hör hemma på sociala medier där man slänger hat på varandra.

Så snälla lämna dessa utanför framöver om ni nu allt förmodan måste fortsätta med ert hatande på andra människor. Eller använd dem i rätt syfte. Missbruka dem inte. Jag blir fruktansvärt trött på att se dessa så fort man går inte på Facebook och kollar sitt nyhetsflöde eller på sidor som Expressen eller Aftonbladet. 

 
Feminism och kvinnohatare hör hemma bland det som rör politik eller konversationer där man inte delar samma politiska grundläggande värderingar, som debatter eller liknande innehåll. Där har man rätten till att bruka dessa två ämnen och uttrycka sin mening och värdering. 

Så min fråga är då. Vad har egentligen feminism och kvinnohat att göra med att man inte delar samma åsikter om något på sociala medier att göra, som dessutom inte grunden rör dessa två ämnen. Jag skulle gärna själv vilja veta det om någon har ett bra svar. 

Först vill jag rikta in mig på männen i vårt samhälle och som missbrukar ordet Feminist. Lägg ner direkt med era påhopp på kvinnor som inte delar samma åsikt. Dem är inte feminister enbart för det.

Så lägg ner era kommentarer som;

 

"Självklart håller tjejerna ihop,
som vanligt i detta. Överraskande.
Alla kvinnor är ju feminister och håller ihop,
oavsett vad i förhoppning att deras rättigheter
ska uppfyllas en vacker dag.
Vakna upp nu! Haha."

 

Sedan till er kvinnor som missbrukar ordet kvinnohatare. Ni bör definitivt sluta lika fort ni att påstå och hoppa på män som inte håller med er. Man är inte kvinnohatare för det. 

Så lägg ner kommentarer som:

 

 "Hur kan du uttrycka dig så,
du måste vara en extrem kvinnohatare.
Det är sådana män som du
som får kvinnor att känna
sig värdelösa."

Vi är inte mer än människor, skapta olika och uppväxta under olika principer och syner på saker. Vilket gör att vi ibland inte delar samma åsikter. Men hurvida vi är feminister eller kvinnohatare eller inte, det hör hemma i en helt annan diskussion.

Med detta sagt vill jag ändå förtydliga en sak, som kan komma bli en stor sak nu när detta ligger ute. Jag personligen är verkligen ingen kvinnohatare, utan mer på den feministiska sidan gällande politik och de delar som rör kvinnliga rättigheter. Allt detta som ovan skrivits har med en helt annat sak att göra, vilket jag tycker jag varit generellt ganska tydlig med.

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress